Høyre mot Sellafield

Atomgjenvinningsanlegget i Sellafield ble stengt i 2005, blant annet etter sterkt press fra Samarbeidsregjeringen med daværende miljøminister Børge Brende i spissen. Nå blir det hevdet at britiske myndigheter vil åpne anlegget på nytt. Dette vil være til stor skade for miljø og næringsliv også langt norskekysten. Spesielt fiskeri- og havbruksnæringen vil kunne bli hardt rammet.

Høyres Petter Løvik har nå sendt spørsmål til Miljøvernministeren om hva Regjeringen vil gjøre for å bidra til at Sellafieldanlegget fortsatt skal være stengt.

klarer SV denne gangen å få med seg regjeringen på å ta miljøansvar – og ikke bare drive prat?

Reklamer

2 responses to “Høyre mot Sellafield

  1. Dette er skremmende. Høyre må presse på for at Sellafield ikke blir gjenåpnet. Dette viser hvor viktig internasjonalt samarbeid er. Bare så synd at ikke SV skjønner det.

  2. Kunne kanskje være en ide å undersøke saken nærmere først. Kanskje engelskmennene vil modernisere verket ? I prinsippet skal moderne kjernekraft ikke være miljøskadelig så lenge man har en trygg deponering av brukt brensel.

    Svenskene har fortsatt drift på de 2 kjernekraftverkene til tross for nedleggingsbeslutningen. Finland er i ferd med å bygge nye, og tyskland gjør det samme.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s