Høyere lønn i 2007?

I går møttes partene i arbeidslivet og regjeringen til møte i kontaktutvalget, for å drøfte utgangspunktet for vårens lønnsoppgjør. I løpet av februar og mars kommer de første lønnskravene fra fagorganisasjonene og så er forhandlingene i gang.

Landet går så det griner, prisene er stabile, renten stiger jevnt og trutt. For å få reallønnsvekst trenger ikke påslaget være stort. Men vi fortjener vel å få så det monner?

Ared påpeker under «Frps økonmomiske politikk» at mange har lån og at renten stiger. Er det noen som er bekymret for utviklingen? Ikke minst hvordan fortsatt renteøkning gir økte gjeldskostnader?

Reklamer

One response to “Høyere lønn i 2007?

  1. Modernisert og global

    jeg mener at noe av problemet er at renten har vært altfor lav altfor lenge. i en moderne, globalisert økonomi er ikke inflasjonsmålet lenger det beste prinsippet å sette renten utifra. renten må styres ut i fra realkapasiteten i økonomien vår og sett i lys av våre globale påvirkingskilder, som billig importvarer fra Kina osv. Når det private forbruk øker så mye som de gjør, når boligprisene øker så mye som de gjør, samtidig som vi har en regjering som løser problemer nesten kun ene og alene ved å pøse mere penger inn i økonomien samtidig som de fjerner alle incentiver for privat sparing og moderasjon (ref. eks fjerning av skattefordeler ved ind. pensjonssparing). når vi samtidig sliter så i stor grad som vi gjør med mangel på arbeidskraft så tror jeg totalt sett at vi bør gjøre et eller annet for å unngå at norsk økonomi går på en smell innen kort tid.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s