Runder av med 500.000

Det er nesten ikke til å unngå å få med seg noe av alle debattene på TV og i aviser om dagen, om forholdene i LO. Dessverre slumses det med fakta noen ganger. På gårsdagens «Standpunkt» hevdet en av deltakeren freidig at «LO har snart 1 million medlemmer som er yrkesaktive». Sludder.

Faktum er at LO i dag har ca 830.000 medlemmer, hvor drøyt 500.000 er yrkesaktive. Resten er pensjonister eller studenter. Også Akademikerne, Unio og YS opererer med bruttotall og nettotall, men ikke med like store foreskjeller.

Norge har over 2 millioner arbeidstakere – Y R K E S A K T I V E. Akademikerne, Unio,YS og andre uavhengige forbund representerer ca 500.000 arbeidstakere. Dvs at ca halvparten av arbeidstakerne i Norge er organisert i et-eller-annet forbund.

Riktignok representerer LO ca 25% av arbeidstakerne,men hva med de 75% andre? Er det virkelig helt greit at regjeringen primært lytter til én organisasjon,»bare fordi sånn har det vært i 100 år»? Hallo: Har ikke de siste måneders hendelser vist at ikke alt som kommer fra Youngstorget er eksempel til etterfølgelse….

Reklamer

2 responses to “Runder av med 500.000

  1. En ting er at AP velger å lyttet til LO, det vet velgere om. Verre er det at LO favoriserer et parti. Men det har ført til en viss stabilitet i norsk økonomi.

    Imidlertid: Rødt vil press SV mot venstre, og LO vil presse AP mot venstre, og på denne måten skyter venstresiden seg selv i foten. For slik vil neppe folk ha det.

  2. Programsekretariatet

    Genese: Ja velgerne vet at AP lytter til LO – greit nok at partiet gjør det. Problemet blir når Regjeringen gjør det samme. Det undergraver samarbeidet som har utviklet over mange tiår, mellom regjering og ALLE arbeidslivets parter.

    Er heller ikke sikker på at man uten videre skal akseptere historieskriviningen om at LO/AP forholdet har ført til stabilitet i norsk økonomi. Da anerkjenner man virkelig ikke innsatsen til 75% av arbeidstakerne, noen av arbeidsgiverne, eller øvrige politiske partier.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s