Greit å kaste stein!

Nettavisen kan fortelle at Venstres Olav Thommessen har vært i Paris sammen med VG og tittet på fransk ungdom. (Var det VG som betalte reisen og foreslo opplegget montro?) Resultatet var at Thommessen og VG ble steinet. Jeg tviler på at ungdommen ante hvem de kastet på.

En skremmende og ubehagelig opplevelse. Men jeg skjønner på en måte reaksjonene deres. De opplever en ekstrem følelse av håpløshet og depresjon, og så kommer vi og titter på, som om det var en dyrehage, sier Thommessen til VG

Skjønner på en måte reaksjonen!? Er det greit å kaste stein for å skade andre – uansett situasjon? Blir noesomhelst bedre av det?

Ja, arbeidsledigheten i Frankrike er høy særlig blant yngre arbeidstakere. Det er krevende integrasjonsutfordringer og stedvis vanskelige sosiale forhold. Forsvarer det fysisk angrep – attac – på andre mennesker? Er det virkelig nøkkelen til å ta tak i disse problemene: Å prøve å skade folk man ikke liker? For ikke å si: Skade folk man ikke aner noe om?

Heldigvis er situasjonen anderledes i Norge, men det er ofte nok krav om å akseptere uansvarlige handlinger. Av en eller annen grunn skal voldshandlinger forstås. Jeg lurer på hvor langt vi skal gå – inntil noen forstås ihjel?

Reklamer

2 responses to “Greit å kaste stein!

  1. Frankrike har vel ett av verdens mest «beskyttede» arbeidsmarked. Noe som gjør at arbeidsgivere nøler svært med å ansette noen.. Noe som fører til stor arbeidsledighet blant uerfarne, og dermed sosial uro. Og forsøk på å mykne opp arbeidsmarkedet blir møtt med enda mer uro. Catch 22?

  2. Programsekretariatet

    tormod: godt poeng. Minner også om at Martine Aubry i en tidligere sosialistregjering innførte 6 timers dag. Man trodde det ville bidra til å få ledigheten ned. Det slo ikke til, og ordningen ble avvikles. Når går Segolene Royal til valg blant annet på ny innføring av 6-timers dag. Burde kanskje hadde større ambisjoner for å skape NYE arbeidsplasser.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s