Narko til folket!

Det er lett å få inntrykk av at det er målet til venstresiden når man hører dem prøve å harselere over Høyres forslag til å bekjempe narkotikamisbruk. I dagens Aftenposten (papirutgaven) har Rune Gerhardsen et innlegg hvor han refser Høyre for å ville bekjempe narkotikamisbruk. Både han og andre «liberalister» sliter med å forholde seg til en helhet. Høyres narkotikapolitiske utvalg har nylig lagt frem forslag til en rekke tiltak, og foreslår bl.a.:

– videreføre satsing på tilpassede boliger for rusmisbrukere
-sørge for helseoppfølging med egne helsestasjoner for rusmisbrukere
– legge til rette for flere væresteder der misbrukere kan komme i kontakt med helsepersonell og annet hjelpeapparat
– etablere jobber for narkomane etter modell av «jobben», «lønn som forjent» og «=Oslo»
– Fortsette utdeling av Subutex og Metadon, men sørge for tettere oppfølging for å forhindre videreslag og bruk av stoffene sammen med andre narkotiske stoffer
– evaluere ordningen med utdeling av rene sprøyter for å avklare om ordningen fungerer etter målsetting om skadereduksjon
– ikke tillate fristeder for bruk av narkotika
avvikle ordningen med sprøyterom

Poenget er at narkomane skal få hjelp til å få et verdigere liv, og helst komme ut av narkohelvete. For Høyre er det naturlig å være opptatt av narkomanes verdighet OG samtidig bekjempe misbruk og motarbeide nyrekruttering til miljøet.

Dette er venstresiden i mot? Kan du skjønne det? Vil de virkelig ikke hjelpe de narkomane; utover å gi økt adgang til narkotika gjennom å etablere frisoner?

Hva mener du er viktig i dette arbeidet? Er du enige i tiltakene Høyre foreslår? Hvilke andre tiltak mener du bør vurderes og hvorfor?

Reklamer

6 responses to “Narko til folket!

 1. Høyres forslag har fått en livslang Høyrevelger til alvorlig å vurdere å stemme på et annet parti.

  Det snakkes om «de narkomane» som om det bare er den forhutlede gruppen som samler seg på bestemte steder i byen. Men narkotika er jo så alminnelig i bruk, flesteparten av de unge, under min alder på 70, kjenner til det.

  Selv har jeg aldri brukt noe narkotikum. Kjenner heller ingen som gjør det, såvidt jeg vet. Men det er jo like alminnelig som alkoholbruk. Og det vil ikke folk gi opp, se hva som hendte under forbudstiden etter 1. verdenskrig.

  La heller omsetningen av narkotika gå gjennom regulerte steder, noe a la Vinmonopolet. Da ville ikke bakmennene få den enorme pengemengden som de nå bruker bl.a. til annen økonomisk kriminalitet.

  Kari A.

 2. Programsekretariatet

  anonym: I en rapporten «Rusmidler i Norge 2005″ fra Statens Institutt for Rusmiddelforskning» kan man lese at …»andelen 15-20 åringer på landsbasis som oppgir at de noen gang har brukt amfetammin har vært på 4 prosent».

  Videre «De siste to-tre årene har omkring 90-92 prosent av 15-20 åringer på landbasis gitt uttrykk for at de ikke synes at cannabis bør kunne selges fritt i landet».

  Ja, rusmisbrukere er ingen uensartet gruppe, og fortjener respekt og verdig omsorg. Men er det likevel riktig å legaisere narkotika? Forskning har avslørt at narkotikamisbruk slett ikke er så alminnelig i bruk, som man nok kan få inntrykk av.

 3. Nå må samfunnet bestemme seg. Man kan ikke på den ene siden ha et Storting som vedtar en legemiddellov hvor bruk og besittelse av narkotika er straffbart – og på den andre side ha offentlige kommunale sprøyterom og åpenbar bruk ellers uten at de straffbare handlingene blir stanset eller straffeforfulgt av politiet. Hvem har gitt politimesteren eller ordføreren for den saks skyld, myndighet til å sette seg ut over loven som er vedtatt av Stortinget ?

 4. Programsekretariatet

  anonym: Når det gjelder de sprøyterommene som er etablert, er dette ikke som følge av vedtak av ordfører eller politimester.

  I Oslo har bystyreflertallet ønsket seg dette (rødgrønt + venstre). Og regjeringen motsetter seg det ikke.

 5. Juridisk er dette en kronglete sak. Selv om den så kallte sprøyteromsloven gjør det straffritt å bruke narkotika I SELVE ROMMET, er handlingen fortsatt ulovlig. (Antakelig kan politiet slå til ovenfor misbrukere på vei til sprøyterommet). Har de gått over dørterskelen er de imidlertid beskyttet mot straffeforfølgelse.

  Ellers har jeg en mistanke om at grensen for politiinnsats mot bruk og besittelse er lavere i Oslo enn andre byer i Norge. Dette bør Riksadvokaten se nærmere på

 6. Programsekretariatet

  anonym: det som gjør sprøyterommen enda mer «kronglete» er at alle andre lover gjelder på innside. Det er altså, som du skriver straffefritt å bruke narkotiks i selve rommet», men det er fortsatt ikke lov til å røyke der. Altså går man inn og setter seg et skudd, og ut for å ta seg en blås.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s