Tvang

Alle skal med. Det er en av parolene i årets valgkamp. Så er da utgangspunktet ganske brutalt: Om du vil eller ikke, du SKAL med.

Selvstendige individer. Valgfrihet.

Hva mener du?

Reklamer

9 responses to “Tvang

 1. problemet (for høyre mfl) er vel heller det at det er et godt slagord. Det høres hyggelig ut, det er inkluderende. Det er koslig. Slikt vi nordmenn liker. jeg tror ingen er redd for å bli «fanget» av det budskapet, slik programbloggen antyder. Samhold er viktig, selv for dagens individualister.

 2. Liker ikke slagordet. Men nå skjønner jeg heller ikke greia med å skifte slagord fra valg til valg. Selv, rød som jeg er likte jeg forrige slagord. Nå må jeg bare tilføye at begrepet «valgfrihet» er noe av det tøveste av det tøveste. Valgfrihet for hvem? Jo de som har råd til å velge.

  Endret p.g.a en skrivefeil.

 3. Allah skal med.

 4. Når jeg leser innlegget til merethe lurer jeg på om hun rett og slett ikke har forstått eller om hun bevisst forøker å spre usannheter.

  Sannheten er at «valgfrihet» betyr rett til å velge, men at STAT/KOMMUNE FINANSIERER tjenesten – med andre ord UAVHENGIG av den enkeltes økonomi.

 5. Til siste Anonym: Velge innenfor kommunen? Hvordan er det mulig når høyre vil legge ned mest mulig av kommunale tjenester?
  Jobber selv i kommunen og merker stor forskjell i bemanningen ettersom hvilken regjering som sitter. Et slikt argument MÅ bare komme i fra noen som ikke har erfaring med å jobbe innenfor kommunale tjenester.

 6. Programsekretariatet

  carl christian: du har kanskje rett. Koz er vi jo så innmari glad i 🙂

  anonym 1: allah – mrsmt.

  merethe: du valgte å gå inn på denne bloggen av egen fri vilje. Også det er valgfrihet. Å velge handler om å bestemme over egne liv.

  Er litt enig med deg mht det å skifte paroler titt og ofte.

  Påstanden din om at Høyre vil legge ned mest mulig av kommunale tjenster er ren løgn. Dette står ikke i noe partiprogram. Påstanden din føyer seg pent i rekken av usannheter fra rødgrønne. Trist for debattene som bør føres.

  Apropos valgfrihet. Litt sånn som Jens Stoltenberg som fikk gå på Stinerskolen, eller Gro Harlem Brundtland som kjøpte privat sykepleier til mora si. Det er dette du vil til livs?

 7. Apropos Valgfrihet.

  I Oslo er de rød/grønne i mot fritt skolevalg. De har sørget for at bostedsadresse er avgjørende for hvilken videregående skole man kan komme inn på.
  Alle som kjenner de sosiale forholdene i Oslo vet at det er store forskjeller mellom bydelene. Barn som bor i resurssterke bydeler vil med denne ordningen bli prioritert til skoler i hjemmebydelen.

  Dette fører til 1) At det er foreldrenes lommebok (de som har råd til å bo i disse områdene) som er avgjørende og 2) At de sosiale skillene i byen blir sementert.

  Med fritt skolevalg er det kun elevenes egne prestasjoner som teller helt uavhengig av bostedsadresse eller foreldrenes økonomi.

 8. «Alle skal med», det kan jo minne litt om «Av egen kraft»..

  Egoisten
  – Åtgaumsforvaltar

 9. Programsekretariatet

  egoisten: ja, f.eks av kraften til «noen som har snakket sammen».. 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s