Prinsipper om politi

Vi nærmer oss høringsfrist for utkastet til prinsipprogrammet, og det tikker inn forslag. Et av dem er følgende tilleggsforslag:

Nærpolitimodellen gir folk i hele landet trygghet og service i hverdagen. Høyre er i mot en overdreven sentralisering i politi- og lennsmannsetaten, som svekker denne tryggheten.

Hva synes du om forslaget? Hører det hjemme i prinsipprogrammet – ev. bør poenget med, men kanskje formulert på en annen måte?

Reklamer

8 responses to “Prinsipper om politi

 1. Det er hyggelig med nærpoliti i politimester Bastiansens by. Koselige politikonstabler som går rundt og hilser på alle.

  Virkeligheten er nok dessverre anderledes.

  Dagens kriminalitetsbilde er blitt vesentlig mer distriktsovergripende og internasjonal. Vi trenger derfor et mer operativt politidirektorat (rikspoliti som i Sverige) som kan etterforske disse sakene uavhengig av de enkelte politidistriktene.

  Lensmansordningen har overlevd seg selv og bør erstattes av et færre antall politistasjoner hvor man kan opprettholde et minimum av fagmiljø. Selv om avstandene kan bli større vil publikum kunne ha trygghet for at stasjonene er bemannet døgnet rundt og har nødvendige ressurser.

 2. Jeg er stort sett enig med «politibetjent», men vi trenger fortsatt lensmannskontor for å ivareta den daglige sikkerheten.

 3. Programsekretariatet

  politibetjent og anonym:
  Noterer synspunktene deres 🙂

  Kan jeg oppfatte at dere mener dette IKKE hører hjemme i et prinsipprogram?

 4. John-Arne Nyland

  Dette hører helt klart hjemme i et partiprog. Vi gikk til valg på «trivelige og trygge lokalsamfunn». Det var velgerne enige i ! Vi behøver både sentraliserte enheter for å ta av seg organisert kriminalitet, men vi MÅ ha «lokalpolitiet» som er synlige, har god lokalkunnskaper og som jobber FOREBYGGENDE. Løsningen er mer ressurser til politiet. Hvorfor bruke nærmere 2 mililiarder pr år på HV ? Bruk de pengene på politiet

 5. Programsekretariatet

  john-arne nyland:
  Jeg er ikke uenig om at *politi* hører hjemme i et programram. Spørsmålet mitt var om det hører hjemme i Prinsipprogrammet. Når formuleringene er veldig konktrete kan det nok passe bedre i stortingsvalgprogrammet. Enig?

 6. John-Arne Nyland

  Du har nok rett. Formuleringen passer bedre i programmet til neste Stortingsvalg og ikke i prinsipp programmet

 7. 1. Lensmannen har ikke bare politioppgaver, men også sivilrettslige funksjoner. Det glemmes ofte av politiet når lensmannsfunksjonen settes under press.

  2. Sentralisering slik reformen har ført til, har gitt folk en opplevelse av lengre avstand til politiet, og til trygghet.

  Kanskje går det mot en amerikansk modell, med nærpoliti og sektorovergripende politi?

 8. Programsekretariatet

  frr:
  Interessante poenger og refleksjon – hva tror du er viktig i arbeidet fremover: dvs sette søkelys på ifm stortingsvalgprogrammet?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s