Overvåking når nye høyder

Denne gangen er det ikke snakk om storebror, men alle småbrødre og småsøstre som skal kikke deg i kortene. Regjeringen legger nå frem en forskrift den har lovet lenge (hm..et av de få løfter den ser ut til å holde), om at tillitsvalgte skal få innsyn i lønns- og arbeidsvilkår. Begrunnelsen er bekjempelse av sosial dumping.

Regjeringen stoler tydeligvis ikke på sitt eget forvaltningsorgan: Arbeidstilsynet. Hva annet kan være grunnen til at tillitsvalgte nå skal få innsyn i de samme opplysningene som Arbeidstilsynet, om vilkår hos en bedrifts underleverandører: Arbeidsavtaler, lønnslipper og timelister?

Etter hva jeg begynner å forstå synes liberalister at overvåking ikke er noe problem, «man har da ingen ting å skjule». Dem om det. Gi meg en prinsippiell og saklig god begrunnelse for at tillitsvalgte nå skal opptre som lokale Arbeidstilsyn. Litt på siden av saken; Arbeidstilsynet har klart definert oppdrag og et regelverk å forholde sg til. Men hva med de tillitsvalgte: Hvem skal kontrollere at de de ikke misbruker sin posisjon og opplysningene de får innsyn i?

Hrmf…. ikke bra.

Reklamer

3 responses to “Overvåking når nye høyder

 1. Du skriver:
  «Etter hva jeg begynner å forstå synes liberalister at overvåking ikke er noe problem, «man har da ingen ting å skjule».

  Jeg lurer på om du har begynt å røyke sokkan dine? Ikke mange liberalister som har det synet som du fremfører.
  Hilsen en liberalst.

 2. Programsekretariatet

  solvik:

  Etter flere overvåkingsdebatter, blant annet på denne bloggen, er det faktisk inntrykket som ettelates. Uten noen form for innhalering 🙂

  Godt å høre at det finnes unntak!

 3. Må bare utrykke støtte til solvik =)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s