La allergien blomstre

Neida, vi snakker ikke om pollen eller andre naturlige kløer. Derimot regjeringens stadige allergi mot private løsninger. Fra et sosialistisk ståsted kan jeg forstå noe av aversjonen, men jeg sliter litt med sosialdemokrater og dem som en gang i tiden representerte selveierne..

Altså – vi kan i dag igjen lese hvor galt dette bærer hen. Lenge har vi hørt om utfordringene i barnevernssektoren. Hva skjer? Joda, det er kø etter hjelp, men regjeringen nekter å ta i bruk tilbud som finnes – og som er dokumentert gode. Grunnen er rett og slett at det er private eller ideelle driftere. Og da er det fy fy.

Jeg drister meg til å gi en garanti når det gjelder Høyres kommende stortingsvalgprogram: Det vil ikke bli forbud mot private løsninger. (Dette betyr ikke at det skal bli forbud mot offentlige løsninger).

Forresten; hva sier dette om synet på folk. Du er ålreit dersom du jobber i staten, da kan du jobbe 1 dag i uka og tjene 500.000! Derimot er du ikke ålreit om du jobber i privat sektor; i allefall dersom du driver egen bisniss, sysselsetter folk og tjener penger.

Argh…

Reklamer

2 responses to “La allergien blomstre

  1. En ting som jeg har lagt merke til er at anbudsmekanikken ofte fungerer for dårlig. Bedrifter driver og fallbyr hverandre, og kommunene velger det billigste, og surprise-surprise, så er det ikke alltid et bra tilbud likevel. Du vil ikke kjøpe barnevernsplasser på Nille, men det er i praksis det som skjer.

    Jeg savner et ris bak speilet for bedrifter som legger seg uforsvarlig lavt i pris, og som skjærer ned på det samfunnet tror vi betaler for og som i anbudsrundene utkonkurrerer bedrifter med mer seriøse budsjetter.

    Jeg synes altså at privatisering kan ha mye bra for seg, men synes ikke politikerne, inkludert Høyre, har vært flinke nok til å unngå at det bare blir en kamp om å være billigst og ingenting annet.

  2. Programsekretariatet

    q:
    notert 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s