Personvern

Personvern er viktig for Høyre. Den klassiske overvåkingen er nå supplert med registrering av personopplysninger på stadig flere områder som teknologisk kan kobles sammen:

Helseopplysninger og sensitiv informasjon gjennom journaler og registre og mapper fra barnehage og skolegang, opplysninger om personbevegelse fra helautomatiske bomstasjoner, opplysninger fra offentlige organer som er pålagt å gjøre den elektroniske postjournalen tilgjengelig på Internett, samt opplysninger om elevers arbeider, mål, måloppnåelse, evalueringer, personlige utfordringer og lignende fra skolene ordninger med utforming og elektronisk lagring av individuelle utviklingsplaner og mapper.

Er dette uproblematisk, eller synes du vi bør/kan gjøre noe for å styrke personvernet?

Reklamer

0 responses to “Personvern

  1. Her skrev vi en del i merknadene til IKT-meldingen, som vi fikk tilslutning til fra andre opposisjonsparti, bl.a. på hvem som skal ha aksess til hva innenfor en virksomhet, passord og krav til sletting. Plikt til sletting og adgangskontrollrutiner må ledsages av sanksjoner. Det bør vurderes å innføre foretaksstraff og personlig ansvar for virksomhetsleder på nivå med HMS-regelverket for ikke å ivareta personvernet. Ellers blir ikke dette arbeidet prioritert.

  2. Programsekretariatet

    eirik:
    notert! takk. Det ligger også mye i dok-8 forslaget.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s