Endelig politisk TV-reklame

Her er siste kapittel i farsen om «Ja til ytringsfrihet, men ikke på TV». Som kjent tok regjeringen nok en «hijab» i går. Ja/Nei til politisk reklame/anking. Regjeringen har altså besluttet å ikke anke dommen fra Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg – som i sin kjennelse slår fast at det strider mot ytringsfriheten å nekte politisk TV-reklame. Den rødgrønne regjeringen med kulturministeren i spissen vil likevel ikke åpne for dette, og prøver seg nå som riksredaktør, og vil blant annet nekte Høyre å få sendt sin reklamefilm om helsekøer.

I dag har blant annet TV2 vært i møte hos kulturministeren om denne saken. Og nå er TV2 blitt litt usikre på om de skal tørre å vise reklamen som Høyre har hatt klar i et par dager.

TV Aftenbladet (tidligere TV Vest) som i sin tid kjørte reklamen for Pensjonistpartiet, som utløste hele saken i Menneskerettighetsdomstolen er fortsatt tøffe. De har kommet med tilbud til Høyre om å vise filmen på sin kanal. Dette har Høyre takket ja til. I kveld vises derfor for første gang politisk TV-reklame fra Høyre – på TV Aftenbladet.

BTW: Et av punktene i Høyres nye stortingsvalgprogram, som vil bli offentliggjort neste onsdag er at Høyre vil åpne for politisk TV-reklame.

….hm…kan hende det har vært for lite prosess i denne saken….

Oppdatert:
Reklamen sendes klokken 17:30 i kveld og går i loop hver halvtime til klokken 24.00

Reklamer

0 responses to “Endelig politisk TV-reklame

  1. Politikk i Enebakk

    Det skal bli morro å se hvordan Giske vil håndtere denne saken videre. Ta en ny runde i rettsapparatet og tape igjen (men det blir jo etter valget) eller ignorere dette i det lengste

  2. Programsekretariatet

    PiE:
    Han ender vel med å «ta en hijab» – snu seg rundt og rundt og rundt og rundt….

    Pinlig er det rettet ordet. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s