Skuespillere og ensretting

På den politiske venstreside er man opptatt av at alle skal være l i k e. I motsetning til Høyre som legger vekt på individet, at vi er forskjellige, men at vi skal ha like muligheter til å utnytte våre evner og kunnskaper.

I dagens Aftenposten (har ikke sjekket om artikkelen er på nett) står det omtale av ny skuespillerutdanning i Oslo. «Skolen vil lære bort metoden som de kjente amerikanske filmstjernene bruker«. Dette må da være interessant for dem som går med en liten «moviestar» i magen, tenkte jeg i all min enfold.

Men så blir skapet behørig plassert av Skuespillerforbundets Agnete Haaland. «Vi fraråder alle å ta en utdannelse som ikke er godkjent og anbefaler bare skoler som er godkjent som høyskole«. I og for seg er jeg ikke uenig i dette, men lenger ut i intervjuet kommer poenget «

Du får altså hverken medlemskap (i skuespillerforbundet) eller nødvendigvis arbeid etter en skole du har betalt manger penger for å gå på.

Hadde Haaland nøyd seg med å være opptatt av godkjenning og kvalitet i undervisningen, hadde alt vært bra. Dessverre tar hun på seg ideoligiske briller og avslører intens motilje mot frie krefter. Hvilket grunnlag har hun for å konkludere med at skoler man må betale penger for å gå på ikke har god kvalitet? Kan hende kvaliteten der nettopp må være bedre – for at elever skal være villige til å betale. Markedstenkning er åpenbart ikke noe som hører hjemme i Haalands hode. Som utøver av et yrke som vel også skal basere seg på kreativitet, fri tanker og utfordring av det etablerte, bør hun vel være varsom med å fremelske et utdanningssystem hvor alle som vil gå denne yrkesveien i Norge blir dønn like. Enhetsskolen er et annet ord. Er målet hennes at alle skal med.

Reklamer

0 responses to “Skuespillere og ensretting

 1. Politikk i Enebakk

  Igjen et godt eksempel på hvorfor jeg ble medlem i Høyre 🙂

 2. Haaland kunne jo få sin mann, Erling Borgen, til å lage en skummel dokumentar om markedskreftene og kulturlivet.

 3. Programsekretariatet

  PiE:
  Bra! 🙂

  Observatør:
  Jeg lurte på om jeg ikke skulle trekke frem det poenget ja. Jeg tar forøvrig som en selvfølge at Borgen og Haaland aldri noensinne – ever – har befattet seg med markedet. Kun offentlige krefter, tilbud og instrukser. hrmf.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s