Høyre støtter styrkene i Afghanistan

Høyres landsmøte uttrykker sin sterke støtte og anerkjennelse til Norges styrker i Afghanistan. Vi vil understreke viktigheten av den innsatsen de gjør – ikke bare for det afghanske folk, men også for verdens sikkerhet. Våre soldater og offiserer gjør en fremragende jobb i en krevende situasjon der. Daglig utsettes de for risiko og må ta krevende og vanskelige valg.

Etter Taliban-regimets fall har Afghanistan avholdt frie valg. Våre styrker bidrar sterkt til å gi Afghanistans kvinner og barn et bedre liv utenfor rekkevidden av Talibans klør. To millioner jenter får igjen gå på skole. Silvisamfunnet gjenoppbygges. Trusselen fra Taliban er fortsatt betydelig i regionen, derfor er det militære nærværet avgjørende for befolkningens sikkerhet.

Høyre vil ha et sterkt forsvar som sikrer suverenitet, og som gjør oss i stand til å ivareta våre internasjonale forpliktelser. Forsvaret må styrkes for å skape bedre balanse mellom pålagte oppgaver, struktur og bevilgninger. Særlig trengs en styrking av Hæren.

Vedtatt enstemmig av Landsmøtet

Se oppslag i Aftenposten

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s