Første brikke har falt

Akersaken skal i dag til høring i Kontroll- og konstitusjonskomiteen, hvor næringsminister Sylvia Brustad skal fortelle om hva hun visste og ikke visste, uavhengig aggresjonsnivå, og tidligere næringsminister Dag Terje Andersen skal fortelle om hva han tenkte og kunne, da det etterhvert så omtalte oppkjøpet i Aker fant sted i 2007.

Etter å ha blitt drevet fra skanse til skanse, skal det bli spennende å høre hvordan næringsministeren svarer komiteen. Allerede før høringen finner sted har Akersaken felt den første brikken, ved at statens representant Berit Kjøll trekker seg som styremedlem i Aker Holding. Kjøll sier at «gode relasjoner og tillit er viktig for at et styre skal fungere effektivt», og av det kan man vel tolke det dithen at hun ikke ser at dette ville fungert videre med hennes tilstedeværelse i styret. På den annen side presiserer hun at hun har hatt, og fremdeles har, full tillit fra Nærings- og handelsdepartementet, og ikke føler seg som en syndebukk.

Mange vil nok mene at Kjølls avgang ikke kommer som noe sjokk, men spørsmålet er hvordan Næringsministeren har håndtert situasjonen. Det faktum at hun opplevde Kjell Inge Røkkes sagnomsuste pressekonferanse som forsonende, kan jo tyde på at hun hørte ting vi andre ikke hørte, eller at hun noe vi andre ikke vet? Eller ikke. Spennende blir det i alle fall å høre hva hun var så forbanna for.

Følg høringen her.

 

Torbjørn Sølsnæs

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s