Konkrete løfter

Stortingsvalgprogrammer er nå vedtatt av alle partier. Høyres program er konkret, tydelig, og gjennomførtbart i fireårsperioden.

Hva mener du er det aller viktigste å gjennomføre eller sagt på en annen måte: hvilket løfte mener du er viktig å gi?

Reklamer

7 responses to “Konkrete løfter

 1. Forandring og Norge *styrket* ut av finanskrisen.

  Selv om befolkningen kjenner Høyres skole- og skattepolitikk er også dette gode kort, siden det er områder partiet har troverdighet på. Ikke ton ned profilen på disse.

 2. Et lønnsløft for landets lektorer og andre tiltak for å dempe frafallet i dette svært viktige yrket. Lønnsoppgjøret i 2008 var en seier for lektorene, men det er fortsatt langt igjen å gå for å gjøre en langtids lærerutdannelse attraktiv. Elever som har universitetsutdannede lærere, får i gjennomsnitt 0,5 karakterpoeng bedre karakterer enn de som har lærere utdannet på lærerhøyskolen.

  Se også

  http://www.dagogtid.no/nyhet.cfm?nyhetid=1106
  http://www.dagogtid.no/nyhet.cfm?nyhetid=1199
  http://74.125.77.132/search?q=cache:iYJH_9TbQ6MJ:www.norsklektorlag.no/viewarticle.php%3Fid%3D2189+http://www.norsklektorlag.no/viewarticle.php%3Fid%3D2189&cd=1&hl=no&ct=clnk&gl=no&client=firefox-a

 3. Thomas Presthus og Sentrusmkonservativ:
  Takker og bukker – nyttig. Men om vi skulle gjøre det enda mer konkret – har dere forslag til det?

 4. Innenfor hovedområdet samferdsel skulle jeg ønske Høyre ville bruke en god del midler til å redusere billettprisene på kollektivtrafikken. Dette vil angå mange mennesker, og gi en betydelig miljøeffekt.
  Leste med interesse en sak om politikerne i Oslo som vedtok å redusere prisen på månedskort på T-banen. Dette ga en betydelig trafikkvekst, og økte selskapets overskudd fra under 3 mill. til mer enn 33 mill. Tiltaket var altså økonomisk lønnsomt.

 5. Arne Nakim. Takk for forslaget – jeg utforderer også deg – hvor konkret bør et slikt løfte være?

 6. Generelt mener jeg valgløfter skal være så konkrete som mulig, under forutsetning av at de er realistiske og gjennomførbare.
  Når det gjelder mitt forslag vil jeg anta at det kan være hensiktsmessig å bruke en prosentsats, f.eks. en for det første budsjettet, og en for hele perioden. Det vil være en absolutt fordel at et slikt tiltak, som vel ikke er for komplisert, iverksettes i det første budsjettet en ny borgerlig regjering legger fram. Det vil da være en bekreftelse på at Høyre har til hensikt å innfri sline løfter, og samtidig et signal om at de tar miljøet på alvor.
  Jeg regner med at Høyre eventuelt må utrede muligeter og konsekvenser av et slikt forslag før det presenteres for velgerne. Mulig at det vil være hensiktsmessig å starte i og rundt de store byene hvor trafikkbelasningen på vegene, og forurensningen er størst.

 7. Arne Nakkim:
  Ok – takk for presiseringen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s