Klasseskillet stiger – takket være regjeringen?

I dag meldes det i flere medier om at stadig færre tar utdanning etter vgs. Samtidig stiger utdanningsnivået totalt sett. Fordi de som tar høyere utdanning går helt til topps på utdanningsstigen, mens fortsatt er mange igjen på bunnen – og stadig flere. Med andre ord – vi ser et økende klasseskille. 

Man kan jo lure på hvorfor. Skyldes dette 4-års hvilkeskjær? 4-års rødgrønn politikk som synes kos og lek er viktigere en kunnskap? Pærer fremfor lærere? Er dette er resultat av at «folk flest» synes utdanning er dumt, unødvendig og elitistisk?

Høyre har krystallklare ambisjoner i vårt nytt stortingsvalgprogram:

Høyres mål er at Norge skal ha verdens beste skole. Det viktigste er en økt satsing på lesing, skriving og regning og å løfte lærernes kompetanse og styrke skoleledelsen.

 Utviklingen vi nå ser er urovekkende. Hva mener du om dette?

 

Reklamer

2 responses to “Klasseskillet stiger – takket være regjeringen?

  1. Arne Solheim Kaldahl

    Dette er nok et sammensatt problem. Jeg mener jo som mange sikkert har oppfattet at det er for svake krav til elevene i hele grunnutdanningen. En side av saken kan være overgangen fra Yrkesfaglige studieprogrammer på VGS til universitetsutdannelse. Den er blitt svakere i kunnskapsløftet. Almennfaglige påbygningskurs er stemoderlig behandlet, elevene er stort sett bare motivert til russefeiring. Forkurs for ingeniørutdanning er elendig promotert, Høgskoleutdanningsrådet «vil ikke avbryte elevenes yrkesutdanning!».
    På alle disse områdene må det gjøres noe, og yrkesfagselever med gode nok evner må oppfordres til universitetsutdannelse. Husk, 53% av elevene begynner på YF.

  2. Arne SK:
    Ja synspunktene dine er kjente:-). De ble jo et stykke på vei debattert også på landsmøte. Riktignok ble de mest «radikale» forslagene ikke vedtatt, men i Høyres skolepolitikk er det mål for bl.a. testing av kunnskap – for å kunne gi bedre/riktig undervisning.

    Jeg antar du også har sett på programmet etter at det ble vedtatt. Tipper du kanskje ikke er helt tilfreds, men likevel – hva synes du?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s