Krf velger AP

I et intervju til TV2 argumenterer Krfs ledelse for at de kan få gjennomslag for mye av sin politikk hos en mindretalls AP-regjering. Dette har de erfaring med fra tidligere.  Om dette er grunnen til at Krf på én måling ligger under sperregrensen vites ikke, men spørsmålet er om dette er signal om at partiet heller vil støtte en rød regjering fremfor en blå.

Fortsatt er Høyre det eneste partiet som uten forbehold garanterer støtte til enhver blå regjering. En blått flertall på stortinget må gi en blå regjering. Dette standpunktet gjorde Erna Solberg krystallklart på landsmøte nå i mai. De andre borgerlige partier tør ikke gi slike garantier. Det er kanskje greit. Så blir valget lett for velgerne som vil ha en blå regjering. Det sikreste korter er og forblir et sterkt Høyre.

Reklamer

6 responses to “Krf velger AP

 1. Er det ren Høyre-regjering som er planen? Det har i så fall min fulle støtte – all den tid jeg tror det ville være et stort feilsteg for vår nasjon å slippe Fremskrittspartiet inn i regjeringskvartalet i høst. Dette har ikke vært en enkel sak å vurdere for meg som velger, og det er det nok heller ikke for mange andre. Men når man ser på Frps historie og sammenligner med Høyres historie, synes det meg nokså klart at en svak Høyre-mindretallsregjering (evt. sammen med Venstre og KrF, men helst ikke) er å foretrekke fremfor en sterk Høyre/Frp-mindretallsregjering.

  Håper at Høyre tør tenke modige tanker selv om det nå ligger ganske lavt på målingene. Og ja, jeg tror KrFs manglende oppgjør med Ap (der dette har politisk reell betydning) er en av årsakene til denne utviklingen de seneste år: http://home.online.no/~b-aardal/krf.pdf

 2. For øvrig var Venstre ganske klare i den Dagsnytt atten-sendingen jeg viste til, på at partiet avviser ethvert samarbeid med Ap. Tror du kan spore den opp på nett, personlig nøyet jeg meg med å notere det som en viktig opplysning på det aktuelle tidspunktet. Men det er dessverre en litt for stor sannhet at et av politikerens fremste kjennetegn er opportunisme og løftebrudd. Jeg tror dette på sikt vil føre til det parlamentariske demokratis undergang.

 3. sentrumskonservativ:
  Helt seriøst: Planen er en blå regjering. Ønsket har i hele denne perioden vært å bidra til at en slik regjering blir så bred som mulig. Det er dessverre ikke mulig pga de andre ikke vil samarbeide like forpliktende med hverandre. Da gjenstår ulike alternativer – med ulik grad av sannsynlighet – utfra dagens måling.

  Høyre er villig til å ta regjeringsansvar – og har erfaring med det fra før. Også en ren mindrtalls høyre-regjering. Ja, det er også et alternativ. I dag lite sannsynlig. Men den dagen Høyre blir stort nok… 🙂

  Må forøvrig innrømme at jeg ikke har hørt venstre i den dagsnyttAtten sendingen du viste til. Derimot har jeg registrert en rekke uttakekser og vedtak gjennom hele inneværende periode – og ikke minst det siste året, som underbygger oppfatningen om at venstre ønsker å gjøre som de gjorde da Dørum var partileder. Den gang valte Venstre å støtte AP før valget. Dermed datt venstre ut av stortinget. Nå oppfatter jeg at de fortsatt ønsker det samme, men ikke vil si det – fordi flertallet av velgerne deres fortsatt er borgerlige. tiden vil vise hvilke historie som gjentar seg – eller om ny skrives.

 4. Her er det aktuelle klippet: http://www1.nrk.no/nett-tv/indeks/164897

  Her sier Trine Skei Grande dette så klart som sies kan. 08:20: “Vi kjem ikkje til å vere noko parlamentarisk grunnlag for verken ei regjering med Frp eller ei regjering med Arbeiderpartiet.” Om Venstre skulle bevege seg bort fra dette, har partiet mistet all troverdighet – for alltid.

 5. Nå har Venstres Atle Hagtun i en kommentar til meg på Lars Sponheims valgblogg hos TV2 klargjort på en rimelig god måte at Venstre like lite vil støtte Arbeiderpartiet som Fremskrittspartiet etter valget i høst.Høyre har altså ikke fått med seg at dette er Venstres politikk. Hvordan er det mulig å være så dårlig informert i forbindelse med noe som er såpass avgjørende for regjeringsspørsmålet til høsten?

 6. Sentrumskonservativ:
  Det er flott at du har fått den kommentaren av Atle Hagtun, men hvorfor sier ikke Sponheim (eller en av nestlederne) det selv?

  Historien har vist hva Venstre har gjort – i kontrast til hva de sier. Dersom Venstre virkelig vil støtte en borgerlig regjering – hvorfor kan de ikke gi den samme klare garantien som Erna Solberg og Høyre har gitt?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s