Der finanskrisen ikke gjelder

Det meste av verden er rammet av finanskrisen. Den medfører konkurser, oppsigelser, omstillinger og ikke minst krav ifm honorering av toppledere i næringslivet. Det er i og for seg fint – markedet skal fungerer også ved at eiere (aksjonærer) stiller krav til dem som er satt til å forvalte verdiskapingen.

I en bokstavelig talt helt annen verden, synes ikke finanskrisen å gjøre særlig inntrykk. I både Dagbladet og VG kan vi i dag lese at Real Madrid vil kjøpe Ronaldo for over 82o millioner kroner.

At dette er underholdningsindustri forstår jeg. Det er heller ingen tvil om at markedet fungerer – noen vil selge og noen vil kjøpe. I enhver annen sammenheng ville man som kjøper hatt formening om at en slik investering vil gi solid avkastning. Hva avkastningen er i dette tilfelle – og om den står i forhold til investeringen – er nok en annen sak.

Det jeg sliter med å forstå er hvorfor det er greit med så voldsom honorering i en slik industri, i motsetning til vanlig næringsliv hvor man kjeftes opp og ned for langt lavere beløp når det gjelder toppledere som har ansvar for hundrevis og tusenvis av arbeidsplasser. Hvorfor er det greit å være så inkonsekvent?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s