Vil lede landet, men vil ikke si hvordan

DN har i dag en morsom artikkel om partienes holdning til EU – og (mot)vilje til å la folk debattere saken.

På den ene siden har vi SP og SV som prøver å fremstå som forsvarer av lokaldemokrati, men vil kneble debatten. På den andre siden har vi Høyre som landets eneste Ja-til-EU parti. Vi vil ha debatt. Innimellom dette har vi nei-partier som noen ganger later som de er for EU-medlemskap: V og AP – men det vil de helst ikke snakke om. Krf vil kun delta i det indre marked (EØS) – mammon er kanskje stikkordet der. 

 Det som forundrer mest er imidlertid Frps holdning til EU-spørsmålet. Partiet later jo som om det ønsker å gå i regjering – være med å styre landet. Likevel nekter partiet å fortelle velgerne hva det har tenkt å gjøre i stortinget med EU-saken. EU-saken er den som gjennom minst 2 folkeavstemmninger og i flere valg virkelig har engasjert velgere.

Til syvende og sist er det en regjering som må beslutte å sende en søknad – man har aldri hatt folkeavstemming om det. Dernest er det stortinget som må vedta om Norge skal bli medlem eller ikke. Da er det ganske freidig å nekte å fortelle velgerne hva partiet har tenkt til å gjøre.

Dette er en sak som engasjerer mange når den kommer på dagsordenen. Står vi overfor et parti som later som det vil lede landet, men ikke vil fortelle hvordan?

Oppdatert:
Se også: «Siv svikter som leder«

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s