Med rett til å avklare

Mange er interessert i Høyres politikk og ønsker seg klar høyrepolitikk fra en blå regjering. Det er bra. Programmet er  konkret og gjennomførbart for hele fireårs perioden. Kortversjon på valgkampsakene er : Lavere skatt, bedre skole og flere og tryggere veier.

Selv om politikken og standpunktene er klare, så møter Høyre jevnlig krav om «avklaring». Ikke minst til regjeringsspørsmålet. Høyre er det eneste partiet som har avklart at vi skal bidra til at et borgerlig flertall på stortinget gir en borgerlig regjering. På borgerlig side har ingen andre partier gitt slik avklaring. På sosialistisk side glimrerer også avklaring med et stort fravær. Er det for alvor noen som virkelig tror at AP uansett vil fortsette i en rødgrønn koallisjon? For ikke å si SV og SP? En annen viktig avklaring forresten: Høyre vil aldri støtte en regjering som ikke fører høyre-politikk. Vi sier altså nei til statlig oppkjøp av bedrifter (sist ut: Aker), knusing av kulturNorge, økt sentralisering og aktiv dødshjelp.

Det er vanlig at partiene snakker om saker som er viktig for dem. Høyre går til valg på lavere skatt, bedre skole og flere og bedre veier. I tillegg er Høyre det eneste partiet i Norge som ønsker EU-medlemskap. Høyre går også til valg på at en ny blå regjering vil sende EU-søknad og innlede forhandlinger. Det burde ikke overraske noen at Høyre ber om avklaring på hva våre øvrige samarbeidspartnere mener om dette.

Vi vet at V og Krf ikke ønsker medlemskap  – i allefall ikke nå.  Skal man tolke Venstres program og politikk (en øvelse som krever akrobatisk erfaring) – så er ikke Venstre mot å søke om medlemskap. Krf på sin side er en uklar EU-motstander. Så er det Frp da… De skal vente på folkeavstemmingen. Hallo – det gjør vi jo alle. Poenget er jo at den ikke kommer før en regjering har søkt og forhandlet om medlemskap. Det er ganske utrolig at et parti i Norge skal slippe unna med å avklare hva de vil gjøre i regjering – i et spørsmål som har felt tidligere regjeringer…med mindre de altså egentlig ikke vil i regjering da…

Til tider kan man lure på hvor de kritiske journalistene har tatt veien – finnes de i det hele tatt? Hvorfor stiller de ikke spørsmål og ber om avklaring på spørsmål som er ubesvart?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s