Lavere skatt

Høyres 3 hovedsaker dette valget er lavere skatt, bedre skole og mer og bedre veier. I dag får vi drahjelp fra regjeringen når den skal fortelle hvordan den vil øke skattetrykket.

Formuesskatten skal beholdes – slik at familieeide småbedrifter som går med underskudd fortsatt skal betale formuesskatt. Det er kanskje måten de rødgrønne prøver å fjerne arbeidsplasser i privat sektor i sin streben etter å bygge en stor offentlig sektor hvor alle jobber?

Rikingene skal flås – skatten skal opp. Siden det tross alt er så få milliardærer i dette landet, må likevel tusenvis av vanlige arbeidstakere fortsatt betale toppskatt.

Dødsskatten – arveavgiften skal beholdes. Slik sørger man for at vanlige arvinger må selge unna hus eller hytter de arver for å få råd til å betale arveavgiften. Var det noen som snakket om boplikt forresten? Eiendomsskatten og hytteskatten skal beholdes og økes. Folk skal kort og godt ikke få råd til å eie egen bolig eller ha sin egen hytte. Alle skal vel helst inn i kommunalt eide boliger?

Da er et greit å slå fast at Høyre vil ha lavere skatt for vanlige folk. I programmet står bl.a. at Høyre vil:

– fjerne formuesskatten
– arveavgiften
– øke bunnfradraget og heve innslagspunktet for toppskatten – vanlige folk skal ikke betale toppskatt. Det skal lønne seg å jobbe.
– fjerne eiendomsskatten
– fjerne hytteskatten

Reklamer

2 responses to “Lavere skatt

 1. Et råd til Høyre til hjelp for å øke oppslutningen: Lytt til Kåre Willoch og Peter Schiff. Veien ut av krisen består ikke i hjelpepakker til bedrifter som burde gå over ende, heller ikke i å stimulere til økt forbruk, heller ikke i å redusere bensinprisen eller rentenivået. Til inspirasjon:

  http://www.civita.no/tema/finanskrisen/kare-willoch-1022
  http://mises.org/story/3493

  PS: Ja, jeg vet at det er mange forskjeller i politisk standpunkt mellom Willoch og Schiff, men personlig oppdaget jeg flere interessante likheter. Jeg tror Høyre kunne ha nytte av å se på det samme. F.eks.: produksjon av realverdier, å stimulere til sparing og ikke minst å innse at kreditt ikke er livsnerven i økonomien (som Obama har uttrykt), men snarere dens kreftsvulst.

 2. sentrumskonservativ.
  kommentaren din ble hengende fast i spam-filteret. Beklager det – fikk den godkjent straks det ble oppdaget.

  Generelt er Høyre skeptisk til subsidier – det er klart programfestet i programmene våre. At vi samtidig ikke ønsker å kvele bedrifter med store skattebyrder (fjerning av formuesskatten) kan vel neppe sies å være subsidie?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s