(U)sosiale medier?

Dette er en post fullstendig blottet for politikk. Den har i allefall ingen ting med valgkampen å gjøre. Ta det helt med ro vi skal komme tilbake til den smale sti senere, men nå en refleksjon tatt ut av luften.

Begrepsbruk er viktig. Det setter dagsorden, det skaper stemning. Noen ganger er det en utfordring å finne nøytrale ord og begreper som rett og slett skal beskrive noe. Jeg har fra tid til annen fundert litt over det som vi her inne omgir oss med: sosiale medier. Det er jo det nye som noen synes er hot og andre synes er teit. Jeg synes det er veldig nyttig og bra. Men altså sosial. Er det egentlig det?

I sosiale medier opplever vi ikke ansiktsuttrykk, kroppsspråk, stemmeleie eller andre ting som bidrar til å kommunisere et budskap. En sjelden gang treffes noe IRL, men poenget er jo at samtelen(e) skjer på nett. Og når vi til syvende og sist står igjen med det svarte på det hvite – ordet – så er det noen ganger lett å misforstå. Jeg har gjort det selv både som leser, og  jeg er blitt feiltolket som blogger. Ironi er ikke minst en utfordring. Vi fanger den lettere opp i blogger vi besøker ofte, men hos nye bloggere kan vi misforstå. Og da lurer jeg igjen på  – hvor sosialt er dette egentlig?

Vel, nå har jeg sveipet innom Wikipedia og der står det forsåvidt:

Sosial er et ord avledet av latin socius, «forbundsfelle», som betegner alt som angår samfunnet. Ordet har en svært vidtfavnende bruk, spesielt i sammensetninger med andre ord.

Altså vidtfavende bruk og alt som angår samfunnet. Jaha, da er vel sosiale medier riktig. Likevel, «sosialt samvær» er lissom noe annet.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s