Helse til alle – ikke bare de rike

Helsepolitikk er vikig. I Høyres program som vi går til valg på, står det kort og godt:

Høyres mål er at alle skal ha trygghet for at de får nødvendige helsetjenester når de har behov for det og at disse holder god kvalitet. Det viktigste er å redusere helsekøene, styrke kvaliteten i tilbudet og satse mer på rehabilitering.

Høyre har påpekt at de rødgrønnes motvilje mot private løsninger blant annet fører til at helsekøene har økt i denne perioden. Dette er faktasjekket og konklusjonen er at dette dessverre er riktig.

Venstresiden forsøker å snu helsekø-debatten fullstendig på hodet. De er desperate etter å få debatten inn i et vulgær konstruert bilde av «Høyre vil ha et helsevesen hvor rikingene kan betale seg foran i køen, konstra venstresiden som vil ha et solidarisk helsestell».

 Sannheten er den STIKK motsatte. I dagens rødgrønne Norge har det eksplodert i private helseforsikringer og i at enkeltpersoner setter hus og hjem i gjeld – eller betaler på annen måte – for en fullstendig privatfinansiert operasjon. Dette skjer i dagens Norge. Pga av rødgrønn politikk. Det er ikke bra at folk må kjøpe seg ekstra forsikringer fordi de ikke får god nok hjelp i det offentlige helsevesenet.

 Hvorfor har privat helseforsikring eksplodert? Fordi de rødgønne – nesten som det første de gjorde – utstedte et faktisk forbud mot at det offentlige skulle kjøpe helsetjenester til dem som trenger det for skattebetalernes penger der det er ledig kapasitet – være seg i offentlige eller private tilbud!

 Venstresiden spør om vi vil ha et helsevesen hvor det offentlig, på helsefaglige, premisser yter helsehjelp utifra faglige begrunnelser og at ikke lommeboka avgjør! Ja – nettopp. Men i dag har vi eksplosivt voksende helsekøer fordi de rødgrønne forbyr at offentlige penger skal brukes til å hjelpe dem som legene og det offentlige helse-Norge mener trenger hjelp!

 

Høyre går til valg på følgende:

Høyre vil la alle gode krefter slippe til i helsevesenet. Et større mangfold av tilbud og økt konkurranse vil både gi pasientene en reell valgfrihet og bidra til å gjøre de offentlige tilbudene bedre. For pasientene er det uansett kvaliteten av tilbudet som er avgjørende, ikke hvorvidt tjenestene utføres av offentlige eller private aktører. God bruk av private tjenester som supplement til det offentlige helsevesenet vil redusere behandlingskøene. Finansieringsordningene må være slik at private tilbud er tilgjengelige for hele be­folk­ningen, ikke bare for de rikeste.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s