Et sterkt Høyre gir borgerlig regjering

Gårsdagens statsministerduell mellom Stoltenberg og Solberg var interessant på flere områder. Som flere har påpekt var Stoltenberg mindre opptatt av å snakke om egen politikk, og mer opptatt av Høyres politikk. I og for seg hyggelig.

Høyre har erfaring med å sitte i ulike regjeringskonstellasjoner, både i flertall og i mindretall. Høyre kan regjere. Dette vet velgerne. De vet også at et sterkt Høyre er garantien for at det blir en borgerlig regjering – og for at det blir ført mest mulig Høyre-politikk. Og som stadig flere «valgomater» bekrefter, så er det mange som ønsker seg Høyre-politikk.

Stoltenberg på sin side sliter nok litt. Derfor prøver han å vri søkelys vekk fra den konstellasjonen han har sittet i, i snart 4 år – med tidenes utskiftninger av statsråder, løftebrudd og dissenser. Den største politiske revolusjonen som har skjedd i nyere norsk historie var da AP gikk i regjering med SV og SP. Mange advarte mot mye kaos og rot. Mye har det blitt, men heldigvis ikke så ille som fryktet – ikke minst fordi SV har lagt fra seg programpunkt etter programpunkt. Er det erfaringen AP selv har med SP og SV som gjør at Stoltenberg advarer mot at Høyre på borgerlig side skal samarbeide med Frp, Krf og Venstre? Han kan ta det med ro:

Høyre har erfaring i å samarbeid med flere partier, og er beredt til å gjøre det igjen. Kort og godt for å føre Høyre-politikk som vil gi bedre skole, lavere skatt og flere og bedre veier. Hva AP vil? Nei, det sier Stoltenberg lite om.

Reklamer

2 responses to “Et sterkt Høyre gir borgerlig regjering

  1. Ser gjerne Høyre i regjering, men det må bli uten Venstre. Det partiet er snart verre enn SV med sin liberale asylpolitikk. I tillegg noen eventyrlige miljøprosjekt som ikke fører frem. I tillegg en oppblåst leder som tror han skal dirigere alt med sitt miniparti. Resultatet av et valg må være slik at det gjenspeiler hva majoriteten av velgerne mener og ikke styres av miniparti. Søk samarbeid med Frp og støtte fra de andre fra sak til sak.

  2. Olram.
    Takk for kommentaren. Det som er sikkert er at Høyre vil i regjering for å føre Høyre-politikk og vi vil samarbeid med dem som bidrar til at vi får flertall for politikken vår 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s