Vilje til makt – nødvendig med samarbeid

Å ville noe er viktig å politikken. Kunsten er ofte å finne løsninger som ikke alltid er åpnebare. Nå står vi overfor et stortingsvalg som med stor sannsynlighet vil gi et borgerlig flertall. Høyres garanti er å støtte enhver regjering som gir borgerlig politikk – målet er at dette skal skje med et sterkt Høyre i regjering og med Erna Solberg som statsminister.

For å finne politiske løsninger kreves flertall på en-eller-annen måte. Høyre er derfor opptatt av å samarbeid med alle borgerlige partier. Og de vil samarbeid med Høyre. Forrige uke klarte imidlertid både V og Frp å garantere at de gjensidig utelukker hverandre. Hvor seriøst dette egentlig er, for hver enkelt gjøre sine egne tanker.

For oss som ønsker en borgerlig regjering med god høyrepolitikk blir det stadig tydeligere at et sterkt Høyre er den eneste garantien. Som Erna Solberg kommenterte på lørdag:

Sponheim og Jensen har signert på skriftlige garantier forfattet av journalister, som gjensidig utelukker hverandre. Da kan en borgerlig politikk bare bli gjennomført på to måter; enten ved at Sponheim og Jensen modererer sine skriftlige garantier, eller ved at velgerne sørger for at Høyre blir så stort at garantiene ikke får noen betydning.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s