Hvor blir det av mobbingen?

Nei, jeg ønsker ikke mer mobbing; tvert i mot. Spørsmålet mitt og denne bloggposten er imidlertid inspirert av Unge Høyre-leder Henrik Asheim som på morgennyhetene i dag trakk frem nettopp bekjempelse av mobbing. Dette er en problemstilling som mange elever tar opp på skoledebattene i disse dager.

Før jeg går videre på temaet mobbing vil jeg gi honnør både til Asheim og SU-leder Steiro som også var på samme intervju på morgennyhetene – honnør også til programlederen. Kort og godt fordi dette var en sending med klare spørsmål, klare svar, respekt for politisk mostander, men ingen kjekling, munnhuggeri eller utidige avbrytelser – ei heller fra programleder. Hvorfor kan vi ikke ha flere slike intervju-/debattrunder? Kudos til alle tre – særlig Asheim og Steiro – for dagens innsats.

Tilbake til tema. Mobbing. Tidligere statsminister Bondevik skal ha hederlig omtale for at han bidro til økt oppmerksomhet om dette og økt satsing på å bekjempe mobbing. Det ga resultater – mobbetallene gikk nedover. Dessverre ser det ut til at dette er stoppet opp og at mobbetallene stiger. Jeg tror ikke det skyldes at AP, SV og R ikke ønsker å bekjempe mobbing. Det tror jeg innerst inne at de gjør; men bekjempelse av mobbing har likvel ikke fått tilstrekkelig oppmerksomhet.

Bekjempelse av mobbing er vanskelig, men viktig. Det handler kort og godt om å bidra til god oppvekstmiljø for alle barn og unge. I Høyres stortingsvalgprogram slår vi kort og godt fast at

Høyre vil styrke arbeidet mot mobbing med konkrete tiltak og kon­krete mål.

Jeg tror ikke det nødvendigvis er viktig å finne på mange nye ting og tiltak, derimot er det nødvendig å rett og slett sette dette på dagsordenen. Det må prioriteres – verre er det ikke. Tidligere i år ble det lagt frem en rapport om skolepolitikk som blant annet omtalte mobbing.

Rapporten viser at det er viktig for både læring og trivsel at lærerne kan starte undervisningen uten å bruke mye tid på å få ro i klassen, og at fokus på anti-mobbearbeid er viktig. Det fremkommer også at foreldrenes grad av involvering i skolen har konsekvenser for omfanget av mobbing, grad av motivasjon hos elevene og oppfatningen av læringsmiljøet.

Skolepolitikken har fått en passe sentral plass så langt i valgkampen. Den trenger mer plass, ikke minst av hensyn til arbeidet med å bekjempe mobbing. Lurer på om pressen er brydd med å engasjere seg i dette temaet….

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s