Borgerlig politikk 2009 – 2013

De fleste meningsmålingene de siste årene viser at det er borgerlig flertall. Det betyr at det norske folk vil ha en annen politikk. Høyre har gått gjennom alle de borgerlige partienes programmer for å se på felles politikk, og laget et dokument som viser hvor vi er enige. Det er sett på 5 hovedutfordringer det norske samfunn står ovenfor, og som de borgerlige partiene vil løse på en helt annen måte enn dagens regjering.

Høyre håper de andre borgerlige partiene kan være med på å garantere at et borgerlig flertall vil føre til en kursendring innen disse fem feltene. Disse fem områdene er kjernen i VelferdsNorge.

HOVEDUTFORDRINGER I DET NORSKE SAMFUNN
Vi har kommet frem til at det er innen fem politikkområder det er stor enighet mellom de fire borgerlige partiene. Dette er fem områder der regjeringens politikk har feilet, fem områder som det er avgjørende at vi får en kursendring for at Norge skal være et godt land å bo i fremover.

Hovedutfordring 1: Mer kunnskap i skolen
En av fem elever går ut av skolen uten å kunne lese og skrive så godt at de kan ta videre utdanning. En av tre elever i videregående skole avbryter utdanningen eller består ikke i et eller flere fag. De borgerlige partiene er enige om at hovedsatsingen i skolen må være økt kunnskap.

Hovedutfordring 2: Kortere helsekøer og bedre helsetilbud for alle
250 000 syke står i dag i helsekø selv om det finnes kapasitet til å behandle dem. For regjeringen er det tydeligvis viktigere at legen som opererer er ansatt i staten, enn at syke får behandling. De borgerlige partiene er enige om at det viktige er at folk får behandling, ikke hvem som gir den.

Hovedutfordring 3: Mer og tryggere vei og kollektivtransport for pengene
En borgerlig regjering kan sikre mer og tryggere vei og kollektivtransport for pengene. Det gjør vi ved å samarbeide med ikke-statlige krefter.

Hovedutfordring 4: Trygge norske arbeidsplasser
Det viktigste tiltaket for å sørge for velferd for alle, er arbeidsplasser til alle. Norge trenger en regjering som er glad i bedrifter, og tar hensyn til de en million arbeidsplassene som er i små- og mellomstore bedrifter. 

Hovedutfordring 5: Respekt for det ikke-statlige
Den rødgrønne regjeringen mener at staten skaper det gode samfunn. De borgerlige partiene mener det gode samfunn skapes av alle mennesker som hver dag jobber og bidrar i sine lokalsamfunn. Regjeringen viser liten respekt for det som skjer utenfor staten, i frivillige organisasjoner, ikke-statlige selskaper og institusjoner.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s