Klarer Høyre å slå skolevalg fra 2005, på 11%?

I dag og i morgen er det skolevalg i Norge. Det blir spennende. Valgkampen på skolene har i første omgang bestått av skoledeabatter. Det skal gis fortjent ros til mange gode ungdomspolitikere fra alle partier – og ikke minst et inspirerende engasjement. At noen fra tid til annen lar engasjementet løpe litt løpsk og kommer med uttalelser som ..vel… ikke er å anse som *parlamentariske* er ikke noe nytt. Så registrerer jeg at man beklager og så vokser den ene og den andre på den erfaringen.

Men hvordan går skolevalgene? Det er kjent at partiene på yttersidene gjør det veldig godt i skolevalgene. Det kan vi nok forvente i år også. Det som er interessant er å se tendensen i valgene.  Den har vist seg å gi en tydelig pekepinn på hvordan det reelle valget går til slutt.

Utgangspunktet er jo stortingsvalget i 2005 – som var begredelig for Høyre som da fikk kun 11% på skolevalgene. Også blant skoleelever og ungdom har det vært krevende å drive valgkamp for Høyre. Vi har hatt en del gode meningsmålinger den siste tiden, men også noen mindre gode. Det er grunn til å håpe at Høyre vil gjøre det bra i skolevalget; og det er ingen tvil om at enhver prosentvis fremgang er veldig bra. Spørsmålet er om Høyre har klart å overbevise ungdommen? Klarer vi 1, 2 eller 3% bedring fra 2005? Kan vi håpe på så mye som 15% Det vil i såfall være knallbra!

Skolevalget i dag og i morgen vil fortelle mye om hvilken vei valgvinden blåser. Dette blir spennende. Hva tror du; klarer vi å strekke oss opp mot 15%?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s