Hva vil Høyre med offentlige ansatte?

Det kommer mange forskjellige spørsmål i valgkampen. Et av dem er fra en person som lurte på hva Høyre vil med offentlig sektor og ikke minst offentlige ansatte. Utgangspunktet for spørsmålet var blant annet debatt om verdiskapning og det vedkommende ofte oppfattet ble for/imot ansatte i privat/offentlig sektor. Spørsmålet er viktig. Kort og godt fordi vi trenger begge deler. Høyre har da også politikk for offentlige ansatte – ettersom det å sitte i regjering i realiteten er å være arbeidsgiver for offentlige ansatte.

I programmet vårt har vi formulert følgende ambisjoner:

Dyktige og engasjerte medarbeidere er nøkkelen til å sikre gode og trygge velferdstjenester. Det må derfor satses på å gjøre offentlig sektor til en enda bedre arbeidsplass enn i dag. 

Høyre vil gi den enkelte ansatte større innflytelse over egen arbeidssituasjon og flytte beslutningsmakt nedover i systemet. Den enkelte skole, det enkelte sykehus, det enkelte sykehjem og ikke minst den enkelte ansatte må få større frihet til å finne sine løsninger. Høyre vil dessuten styrke etter- og videreutdanningstilbudet for offentlig ansatte, ikke minst for lærere og ansatte i omsorgssektoren.

For å gjøre offentlig sektor til en bedre arbeidsplass vil Høyre:
–          iverksette tiltak for å få flere gode ledere, bl.a. gjennom bedre lederavtaler, mer etter- og videreutdanning og økt desentralisering av myndighet ned i organisasjonen.
–          legge til rette for at en større del av lønnsdannelsen i offentlig sektor kan skje gjennom lokale forhandlinger.
–          gi de ansatte større frihet og anledning til å utføre jobben basert på egne vurderinger.
–          ha en økt satsing på etter- og videreutdanning, og legge spesielt stor vekt på dette hos lærere og ansatte i omsorgssektoren.
–          hindre byråkratisering som stjeler tid fra det arbeidet den ansatte skal gjøre direkte ut mot innbyggerne.
–          sikre bedre ledere i offentlig sektor gjennom forpliktende lederavtaler.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s