Jens nekter å be om unnskyldning til fattige

Denne valgkampen har til de grader avslørt de rødgrønnes sanne sjel. Først ut var SV-leder Halvorsen som ikke ville unnskylde seg for at regjeringen ikke har avskaffet fattigdom. «Dette handler om politisk vilje» sa hun harmdirrende i valgkampen for 4 år siden. I sin partileder utspørring nektet hun å beklaget at regjeringen ikke med en pennestrøk hadde gjort det hun selv mente var enkelt. Først etter at hennes egen partifelle på Stortinget hadde filleristet henne ba hun om unnskyldning.

I går var det AP-leder Jens Stoltenberg sin tur. Man skulle tro han hadde lært av sin kollega, men neida. Regjeringen er jo så feilfri at den overstråler alt og alle. Dersom du ikke så utspørringen på NRK i går, kan du lese i dagens VG:

Stoltenberg: – De som har det vanskeligst trenger ikke en unnskyldning.

Fattigdom er vanskelig. Det er også et område som må ha oppmerksomhet og politisk engasjement. Men da nytter det ikke å refse politiske motstandere, love gull og grønne skoger, deretter gjøre fint lite og til slutt sitte og hovere og nekte å beklage at politikken som er ført har vært fullstendig feilslått. Hva er det AP-folk bruker å si; «skammelig»?

Jeg er enig i at det er vanskelig å avskaffe fattigdom, men ambisjonen må være der – sammen med en porsjon ydmyket. Vi trenger alle gode krefter. Høyre tar også denne problemstillingen på alvor, og i vårt program står følgende:

Høyres mål er at flest mulig skal komme seg ut av fattigdom. Det viktigste er å bekjempe fattigdom som rammer barn og å hjelpe folk tilbake i arbeid.

Fattigdom er mer enn fravær av materiell velstand; det fører også til at den enkelte mister muligheter og innflytelse over sin egen livssituasjon. For Høyre er det avgjørende at samfunnet hjelper den enkelte ut av fattigdommen og til et liv der man blir i stand til å stå på egne ben.

Fordi det er ulike årsaker til fattigdom, kreves det en rekke ulike tiltak. Det må spesielt tas sikte på å hindre at fattigdommen rammer barn ved at foreldrenes problemer videreføres til dem. For å bekjempe fattigdom vil Høyre:

–          øke satsingen på arbeidskvalifisering og aktivisering, samt legge til rette for fleksible tiltaksløsninger og flere alternativer.
–          styrke det forebyggende arbeidet blant barn og unge.
–           styrke langsiktige og varierte tiltak innen rusbehandlingen.
–          bedre rammevilkårene for frivillige organisasjoner som jobber med fattigdomsproblematikk.
–          styrke innsatsen for å sikre at alle har en egnet bolig og ingen er bostedsløse.
–          øke den særskilte støtten til barne- og ungdomstiltak som sikter seg inn mot områder i de største byene hvor mange opplever fattigdom.

Reklamer

2 responses to “Jens nekter å be om unnskyldning til fattige

 1. HVILKE fattige???????????

  Jeg har aldri hørt om eller sett noen fattige i Norge. I Asia så jeg mange.

  Vil si at det er en latterliggjøring av de som virkelig er fattige, å påstå at noen er fattige i Norge. De eneste fattige vi eventuellt har er de illegale invandrerne som er fratatt alle rettigheter som menneske. Måten å bekjempe det fattigdomsproblemet på er å motarbeide fattigdom og dårlige regimer i andre land.

  Nei – jeg stemmer ikke FrP. Jeg er en av de som jobber og betaler skatt i dette landet. En av de få som skal betale regningen til den stadig økende andelen som påberoper seg å være fattige. I et land hvor mulighetene er uendelig mye større og flere for å skaffe seg penger til mat enn i de landene hvor man har virkelig fattigdom!

  Jeg spyr! Og jeg kommer aldri i verden til å be noen av de mange jeg er med på å betale for over skatteseddelen om unnskyldning for at jeg ikke anser dem som fattige.

 2. anonym:
  Da er du heldig, men kjenner lite til utfordringene mange steder i Norge. Utfordringene er ikke innvandrere, men mange nordmenn over hele landet.

  Det er godt å høre at du selv har det bra, men det er trist å oppdaget at du har så liten medmennskelighet og forståelse for andre som sliter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s