Hva lurer velgerne på

Pressen er et «underlig dyr». Den bestemmer seg for hva den skal skrive om, og klager etterpå at det ikke skrives om andre ting. Kan dette ha å gjøre med at vi har et ganske ensporet og homogent norsk pressekorps – hvor et solid flertall påberoper seg politisk ståsted trygt ute på venstre fløy?

I mange måneder har journalistene løpt etter hverandre og stilt nøyaktig de samme spørsmålene. Dvs det samme spørsmålet. Hva vil Høyre velge. Det måtte en valgkamp til for at de skulle forstå at Høyre går til valg på Høyres politikk. Likefullt fortsetter pressen å stille samme spørsmål – som overhode ikke handler om politikk. Og når vi nå nærmer oss innspurten sitter pressen litt forundret tilbake «kjedelig valgkamp – ingen saker som peker seg ut». Neivel, og hvem sin skyld er det? Høyre har hatt klart søkelys på bedre skole, lavere skatt og flere og bedre veier. Vi har hatt søkelys på mer politi, fjerne helsekøene og EU-spørsmålet. Andre partier har hatt tilsvarende. Tydeligvis mener pressen dette er uinteressant. Dem om det.

Hva er så velgerne opptatt av? Mye forskjellig – og også i dag helt frem til de første valglokalene åpner, tikker det inn spørsmål til Høyre om hva som er politikken vår:

F.eks.:

Tannhelse:
Svar: Høyre vil sørge for bedre støtte til tannbehandling for dem som har høye tannhelseutgifter og dårlig økonomi.

Samordning av pensjoner:
Svar: Da Høyre satt i regjering fikk vi opp samordningen for gifte og samboende fra 75 til 85 prosent. I pensjonsreformen har vi valgt å prioritere opptjeningstaket (sånn at pensjoner kan tjenes oppad til 7,1 ganger grunnbeløpet i folketrygden) sånn at det skal lønne seg å jobbe også når det kommer til utbetalt pensjon, gjeninnføring av individuelle pensjonsspareordninger (som de rødgrønne fjernet) og forbedring av pensjonsopptjeningen for ulønnet omsorgsarbeid. Vi vil også i kommende periode vurdere å gjøre ektefellepensjonen bedre. I første omgang vil Høyre prioritere å forbedre de individuelle pensjonsspareordningene (gjennom å øke det skattefrie sparebeløpet fra 15 000 kroner til 40 000 kroner) og gjeninnføre individuelle og kollektive livrenter med skattefordel.

Hjelp til familier med autisme:
Svar: Fra Høyres mener at tilbudet til autistiske barn er mangelfullt. Vi vet at mange foreldre har positive erfaringer med alternativ behandling, blant annet biomedisinsk behandling.  På bakgrunn av dette fremmet Høyres stortingsgruppe tidligere i år et forslag om å styrke forskningen om slik behandling, og andre tiltak som skal sikre et bedre tilbud til barn med autisme og deres familier. Dessverre ble dette nedstemt av regjeringspartiene. Vi vil imidlertid vurdere om forslagene kan fremmes på nytt for det nye Stortinget etter valget.

Høyre har også gått inn for en storsatsing på habilitering og rehabilitering, som skal sikre et bedre opptrening til barn og andre med nedsatt funksjonsevne. Erna Solberg har dette som en av sine 10 viktigste saker som statsministerkandidat. Videre har Høyre foreslått å styrke den kommunale helse- og omsorgstjenesten, herunder avlastningstilbud, slik at flere kan få bedre hjelp der de bor.  

I tillegg spør folk i detalj om skolepolititikk, samferdsel, EU, forsvar, helse, skatter og avgifter osv. Folk er kort og godt opptatt av mange ting. Og de skjønner at informasjon om politikken ikke finnes hos pressen, men hos partiene. Vi regner derfor med økt trygg på henvendelser gjennom hele helgen også valgdagen.

Det handler om å gi landet ny regjering. Da trengs et sterkt Høyre. Godt valg!

Reklamer

2 responses to “Hva lurer velgerne på

  1. Dennis asbjørnsen

    Høyre er Best. Erna bør være statsminister jens er en delvis bedrager slik som resten av de rød-grønne pariene , Høyre er best på forklaring og mest Troverdige.

  2. Dennis:
    Takk for pene ord til Erna! Godt valg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s