Erna har gjenreist Høyre

Med en knallinnsats fra Erna Solberg har Høyre gjenreist seg. Årets stortingsvalg ga over 17% oppslutning og mandater i alle fylkene i hele landet. Det har ikke Høyre hatt siden 1985-1989. Det betyr at Høyre også er tilbake i distriktene.

Vi har fått 7 nye representanter som de neste årene skal jobbe målrettet for at Høyre skal få gjennomslag for politikken. Det er selvsagt skuffende at den borgerlige seieren glapp, men med Erna skal vi likevel jobbe hardt.

Det kommenteres nå at siden AP har gjort det godt, så blir det mer AP-politikk fremover. Jeg er jommen ikke sikker på det. SV har helt tydelig tapt på å sitte i regjering, og skal partiet ikke utslette seg selv helt til neste valg må det bli tydeligere og mer gjenkjennelig som radikalt parti. Jeg ser derfor ikke bort fra at SV fremover vil bite mer fra seg både i regjering og i stortinget (og kanskje på plenen utenfor stortinget).

Uansett, det er nok  av folk som kommer til å analysere valget i alle mulige retninger. Denne bloggen har i allefall tenkt å bruke resten av dagen til å være glad over Høyres fremgang. Om kort tid kommer stjErna til Høyres Hus – og da skal vi feire Høyres og Ernas solide comeback!

Reklamer

2 responses to “Erna har gjenreist Høyre

 1. Arne Solheim Kaldahl

  Veien videre!
  Hvor går nå veien videre? Vi ser at Høyre i denne valgkampen har stått på egne saker og understreket det vi er for. Det har virket.
  Alle sentrumspartiene har gått tilbake, og det gir H spillerom dit.
  Vi må ha klarer grense mot FrP samtidig som vi sier at vi kan smarbeid med dem. Vi må orientere politikken mot sentrum, det er mange velgere der som vi kan får tak i. Et stort sosialliberalt parti må være målet. Større vekt på miljø mener jeg også må komme. Det er riktig, og vi kan kapre mange velgere der.

 2. Arne:
  Nå skal vi jobbe for å få gjennomslag for politikken vi har gått til valg på – samtidig skal vi utnytte det handlingsrommet som nå er oppstått. Høyrebølgen har så vidt startet; vi skal sørge for at den treffer om både 2 og 4 år!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s