Høyrebølgen

I dette stortingsvalget gjorde Erna og Høyre alle dystre spådommer til skamme. Partiet og Erna gjorde en svært god innsats og bidro til å løfte partiet. Valgresultatet viser et knapt borgerlig flertall og det er mye som tyder på at det er borgerlig vind på vei også over Norge. Kan vi tro at en ny høyrebølge er på vei?

Fortsatt vil det være behov for en god, konservativ føre-var politikk – som tar vare på miljøet. Derfor må vi satse mer på miljøpolitikk fremover. Fortsatt trenger vi mer verdiskapning for å sikre arbeidsplasser og velferd, og ikke minst vil vi fortsatt måtte kjempe for respekt for enkeltmennesket og det private initiativ – ikke minst i helse og omsorgssektoren.

Valget er over. Vi skal ta lærdom av det vi gjorde bra, men nå er det bare å rette blikket fremover og brette opp ermene. Hver dag strømmer det nå til nye medlemmer. De skal ønskes velkommen og skoleres. Organisasjonen skal bygges enda sterkere og ikke minst – politikken skal videreutvikles.

Hvilke saker/politikkområder mener du det er viktig å ta fatt på fremover? Hvor trenger vi – Høyre og Norge – ny politikk?

Reklame

16 responses to “Høyrebølgen

 1. «Fortsatt vil det være behov for en god, konservativ føre-var politikk – som tar vare på miljøet. Derfor må vi satse mer på miljøpolitikk fremover»

  Synes dere er godt på sporet her! Jeg håper neste valgkamp ikke kommer til å dreie seg like mye om pengesekken til Stein Erik Hagen og mer om vår alles skattekiste: miljøet.

  Håper ellers at Høyre bruker noen av sine skarpskodde økonomer til og forklare bruken av økonomiske insentiver nøye, slik at vi i større grad kan skattelegge forbruk og i mindre grad inntekt. Det åpner for rustidsavgifter og lignende som Høyre ikke liker 😉

 2. isk:
  for å ta det sist først: «rushtidsavgifter» – snøft. På den annen side. Jeg tror oppriktig at vi skal prøve å være så «open minded» som mulig fremover. Også når det gjelder å ta hele markedet og alle dets mekanismer i bruk – også i miljøets tjeneste.

  Skatt vil nok alltid finne gjenklang hos mange velgere, men jeg er enig i at Hagen ikke fortjener den oppmerksomheten han har fått.

  Når det gjelder miljø vil det komme på dagsorden allerede i høst ifm toppmøtet i København. Det blir spennende å se hva som skjer der, men ikke minst hvor veien går videre. @hoyre har et tydelig engasjement på dette, og det synes jeg er godt å registrere.

 3. Som du jo så i posten jeg skrev her om dagen, tror jeg det er helt nødvendig med et bredt miljøengasjement. Det nytter ikke at små partier «delegeres» ansvar for miljø, de store (Høyre og Arbeiderpartiet) må på banen. Jeg ser frem til å se hva dere kommer med. Argusblikket er skjerpet 😉

 4. Ta samling i bånn og tenk nytt og involver hele partiet. Legg til side alle eksisterende karriereløp for enkeltpersoner. Bryt ned fastlåste strukturer og revitaliser. Alle skal med, ingen slipper unna. Det handler om å gjenreise den politiske makten.

  Mulig strat. ut av dette er å angripe sentrum (dvs stjele sentrumsvelgere). Er det mulig, angrip høyresiden i AP også, men pass samtidig på å forankre solid i høyreland så man ikke mister fotfestet.

  En formidabel operasjon :)))))

 5. laufauke:
  jeg skjønner at du ikke er medlem:-)

  Samling i bånn var i 2005. Nå strutter vi av fortjent selvtillit.

  Vi har i 3 år jobbet målrettet med å utvikle ny politikk på mange områder – nettopp ved å involvere hele partiet inkl enkeltmedlemmer som har hatt gode innspill.

  Det har bidratt til at Høyre for første gang siden 1985 har representanter fra alle fylkene i landet. Det er dette vi skal bygge videre på – det er denne oppskriften vi skal bruke igjen – den løftet oss i kommunevalget i i2007 og altså stortingsvalget nå i år.

  Vi har kjørt kampanjer som har engasjert organisasjonen mer enn noen gang – og bidro til at Høyre ble kåret til partiet som førte den beste valgkampen (ikke bare pga dyktig leder). Dette arbeidet skal vi fortsette med. Vi har mange gode folk, de skal bli enda bedre og flere. – og da er det moro å registrere at det nå strømmer til nye medlemmer hver dag.

  🙂

 6. Dere kan jo typisk starte å samarbeide på borgelig side, og legge kjeklinga til side. Dersom høyresida ikke kan samarbeide i oposisjon, kan den heller ikke i posisjon.

  Jobb sammen! Det å splitte de borgelige er jo like lett som å stjele sukkertøy fra en treåring – og de rødgrønne er ikke hyggelige folk, så det er denslags de bedriver.

  Sett dere sammen, og finn ut hva dere kan stå felles om, og finn samtidig ut hvilke kompromisser dere blir nødt til å gjøre. Hvis ikke kommer det som skjedde ved forrige valg, og ved dette, til å gjenta seg ved neste valg, og det neste og det neste.

  Dere er nødt til å svimeslå enhver FrP-dödar før han/hun får åpnet kjeften – og heller ta koordineringen av utspill på kammerset.

  Deretter får dere kjøre valgkamp på hva som er det enkelte partiets kjernesaker, etter at utspillene er renset for angrep mellom partiene på høyrediden, slik at velgerne selv kan si om de vil at en slik regjering skal posisjoneres mot sentrum, mot konservatismen eller mot FrP.

  Det blir i tilfelle mandatfordelingen som avgjør.

  Vil dere da kunne vinne neste valg? Ja! Med mindre Jens & Co skjerper seg voldsomt, vil det fortsette å regne med saker man kan gripe fatt i stort sett hver eneste uke.

  Samkjørt og konstant press for å rive velger etter velger fra de rødgrønne er det som skal til. (Hvis ikke vil det beste for landet være at dere legger dere ned som parti, ettersom en splittet høyreside ikke kommer til å vinne de neste mange valgene).

 7. Jeg tror erfaringene med dette valget er at velgerne nok er opptatt av hvem som skal danne regjering.
  Høyre bør derfor tidligst mulig ta initiativet til et klart definert borgerlig alternativ, kanskje allerede i 2011.
  Deretter bør det etableres en skyggeregjering basert på en felles fremforhandlet borgerlig plattform, med Erna Solberg som en sterk profilert statsministerkandidat.

 8. jeg er medlem og bli fornærmet, det er fortsatt rom for forbedringer

 9. unskyld, IKKE bli fornærmet. det er ikke tidspunkt å drive besvergelser. det gjør vi før et valg ikke rett etterpå. Da har man 4 år på å bygge selvtilliten. Rett etter et valg et tidspunktet for kritisk gjennomgang 🙂 ikke sant.. 🙂

 10. Det nytter ikke å bejuble seg selv eller å bedrive indremedisin når resten av verden gir blaffen. En kritisk gjennomgang av politikken og budskapet og posisjoneringen kan ikke ha som førsteprioritet å tilfredstille seg selv, hvis seg selv aldri blir mange nokk. Det handler om å vinne sjeler og et tilstrekkelig solid politisk grunnlag til å skaffe seg makten. På den ene eller den andre måten. Jeg er enig med Milton. De borgeliges største problem er at de er så uttrolig lett å rykke ut av balanse. Det er ikke nødvendigvis Høyres feil, men Høyre må ta et strategisk ansvar.

 11. leifauke:
  ;-D

  alle:
  du verden så lite opptatt dere er av politikk? Jeg blir nesten litt målløs. Likeldes over ganske skjev historiebeskrivelse. Høyre og Erna var opptatt av én ting: rette søkelys mot politikk og det Høyre er for – inklusive det som samler borgerlige krefter. I motsetning til andre som var opptatt av å fortelle hva de er i mot.

  si meg – har dere tanker om politiske utfordringer? Det var egentlig det bloggen var ment å oppfordre/utfordre til.

 12. haha.. det er lov å være litt bisk fra bakerste benk.

  Er absolutt opptatt av politikk, men for å sitere et akkurat innkommet tweed 🙂

  @kjetilv: A good idea is like a guillotine. Sharp and edgy, but pointless if you don’t execute on it.

  Akkurat nå er vi mest opptatt av struktur politikk og det er vell en grei nokk politisk utfordring.

  Akkurat nå er ialle jeg mest opptatt av at vi ikke går oss vill i antall km vei hvor.

 13. for å hjelpe til litt

  1. Skole / utdanning. Kvalitet, men forsiktig. Privatisering et middel ikke et mål
  2. Næringspoltikk, minst mulig struktur politikk. Det funker ikke alikevel.
  3. Eldrepolitikk, vanskelig greie, men ingen grunn til å la det offentelig ta regningen og la arvingene stikke av med gevinsten
  4. Skatt. Sørg for ikke å ta livet av høna som legger egg
  5. Sosialpolitikk. Streng men rettferdig og til de som trenger det
  6. Organiasjonspolitikk. Politisk uavhengighet i alle ledd
  7.Helse. Ikke lek AS, det funker like dårlig som planøkonomien på sykhussektoreren, men stimuer mangfoldet
  8. Familiepolitikk. La folk bestemme selv over seg og sitt
  9. Distriktspolitikk.. ups vær varsom.
  10….

 14. Prøvde å være kreativ og gi partiet et godt råd. Tilbakemeldingen fra Høyrebloggen tas til etteretning. Jeg skal love at dette var mitt siste bidrag.

 15. jeg skal stramme opp stilen i fremtiden

 16. Leif:
  Bra takk. Likte forøvrig tweeten 😀

  Arve:
  Nei, fortsett å bidra og fortsett å være kreativ! Kan jo være at jeg må erkjenne behov for annen type oppmerksomhet. Jeg ble bare litt overrumplet – men skal prøve å ikke la det skje igjen 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s