Fra innsiden i Høyres Hus

I går var første møte i Høyres sentralstyre etter valget – hvor også hele den nye stortingsgruppen var samlet. Marsjordren fra partilederen var klar. Høyre har ikke fått mandat av velgerne til å sitte stille i 4 år, Høyre har fått mandat til å jobbe for å få gjennomslag for det programmet vi et er valgt på. I tillegg skal vi bygge partiet enda større og bedre frem mot de neste valgene.

Erna Solberg pekte på noen klare utfordringer som Høyre skal ta mål av seg til å jobbe med fremover:

Internasjonale utfordringer:
Klima og miljø: Har må Høyre ta grep – det må utvikles ny politikk. Vi kan ikke fortsette med store og tomme ord, det trengs målrettet handling og tiltak. Høyre sammen med sentrumspartiene, var pådriver for et mer ambisiøst klimaforlik på Stortinget da det ble vedtatt. Høyre må fortsatt ta lederrollen for enda mer målrettet og ambisiøs politikk.

Utenrikspolitikk: Menneskerettigheter, frihandel, nordområdene og ikke minst EU-saken. Dette er viktige områder som krever økt oppmerksomhet. I tillegg til forsvars- og sikkerhetspolitikken. Som NATO-medlem kan vi ikke så tvil om Norges deltakelse i alliansen.

Fremtidsfokus: Norge møter utfordringer i tiden som kommer, ikke minst når det gjelder utdanning, næringsliv og FoU. Hvordan kan vi sikre bedre oppmerksomhet om dette og ikke minst at det satses? Vi må få slutt på alle hvileskjær. Dette handler om å ruste landet for fremtiden.

Offentlig sektor: Noen forsøker til tider å hevde at Høyre er i mot offentlig sektor. Det er så feil som det kan bli. Derimot ønsker Høyre en bedre og mer effektiv offentlig sektor – som blir en bedre og mer spennende arbeidsplass for alle som jobber der, og ikke minst  – som blir mer effektiv, åpen og vennlig overfor alle landets borgere. Høyre er mangfoldspartiet og vi tenker anderledes – og må kanskje tenke nytt også på dette feltet. Hvordan kan individet få mer gjennomslag i systemet, hvilke reformer trenger vi, hvilke hender kan brukes hvor – hvordan kan vi få bedre resultater med de ressursene vi har? Det er mange engasjerte idealister som jobber i offentlig sektor – og mange av dem har sikkert gode tanker om hvordan ting kan gjøres bedre. La alle gode krefter slippe til.

Det var et bra sentralstyremøte med klare tanker om veien fremover. Velgerne kan glede seg over at Høyre skal fortsette å sette søkelys på politiske saker, vi skal jobbe med løsninger og vi skal utfordre regjeringen. Høyre skal også ta tak i de vanskelige sakene. Kort og godt  – det skal jobbes!

Reklame

4 responses to “Fra innsiden i Høyres Hus

  1. Tilbaketråkk: Twitter Trackbacks for Fra innsiden i Høyres Hus « Høyrebloggen [hoyrebloggen.wordpress.com] on Topsy.com

  2. Er det ikke litt rart at ingen av de viktigste utfordringene fremover er knyttet til valgkampsakene skatt, skole og samferdsel?

  3. Berit Solli.
    Nei – for her har vi utviklet mye og god politikk som står i programmet – og det skal vi jobbe for å gjennomføre. Dette var saker som var viktig for velgerne og Høyre – for umiddelbar fremtid.

    Men det er noe med å løfte blikket utover dn kommende fireårsperioden og berede partiet og politikken på utfordringen vi vil møte og som vi må gå til valg på om 2 år, 4 år, 6 år, 8 år … 🙂

  4. Det er vel ikke til å misforstå dette Berit: «Høyre har fått mandat til å jobbe for å få gjennomslag for det programmet vi et er valgt på. I tillegg skal vi…»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s