En oppsummering av landsmøtes første dag

Klokka nærmerer seg i skrivende stund kl.01.00 og for de av oss som arbeider med å arrangere landsmøte har det vært en lang dag. Det er selvfølgelig mest av alt gøy – men dagen i dag har for informasjonsavdelingen i Høyre til tider vært svært frustrende.

Nettet på hotellet har vært dårlig, noe som i svært stor grad har påvirket vår arbeidssituasjon. En betydelig grad av tålmodighet og improvisasjon har bidratt til at vi likevel har fått levert relativt gode tjenester – ihvertfall er det mitt inntrykk.

Politisk oppsummering
Det var ingen tvil om at  dagens partiledertale var en av de viktigste Erna noensinne skulle holde, desto gledelig å se at hun leverte en svært god tale. En tydelig tale og en inspirende tale. Det var selvfølgelig viktig for Erna, det var også svært viktig for Høyre.

Skolepolitikk er noe som er viktig for Høyrefolk, noe dagens forhandlinger i landsmøtesalen bar et sterkt vitnesbyrd om. For Høyre er det kunnskap, ferdigheter og læring som er viktig. At vi har en skole som stiller krav til lærerne, foreldrene og barna. En skole som gir alle muligheten til å utvikle sitt talent. En skole hvor man er mindre redd for at noen elever skal bli for flinke, men heller er redd for at noen skal bli for svake.

Vi i Høyre tror veldig sterkt at en slik skole skapes gjennom konkurranse, krav og kvalitet, og ikke minst tror vi at det viktigste for å få til en god skole er bedre lærere. «The Economist» oppsummerte igrunnen mantraet til Høyre, da de for noen år siden hevdet at «det var om å gjøre å få tak i de flinke lærerene og gi dem frihet». Mens de rødgrønne er mer opptatt av hvordan man kan svekke krav, kvalitet og konkurranse til fordel for fokus på mat, så er Høyre krystallklare på at det er viktigste å prioritere midler til læring. Vekten på skolepolitikk og krav til læring har etter min vurdering vært det viktigste politiske budskapet fra Høyres landsmøte så langt.

I tråd med fastsatt program så starter forhandlingene igjen lørdag morgen kl 09.00.

Eirik Løkke, Kampanjerådgiver

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s